De stichting streeft sinds 2011 een exit strategie na  - in samenwerking met het Nekemte Catholic Secretariat.

Er is een microkredietprogramma gestart oor de moeders van de kinderen die door de stichting "Schoolproject EthiopiË "ondersteund worden.

Het doel is dat de ouders binnen een aantal jaren in staat zijn om zelf het schoolgeld van hun kinderen te betalen. Twee door ons gesteunde Women Promotion Projects (WPP's) in Komto en Nekemte zijn met succes verlopen (zie 'afgeronde projecten'). Met het revolving credit is in Komto een nieuw WPP gestart en in Nekemte zijn er schooltuintjes mee aangelegd. De tuintjes worden verzorgd door 'onze' kinderen, die er een bescheiden opbrengst van ontvangen.