Bij het buitencentrum ,De Schoorlse duinen, onderdeel van Syaatsbosbeheer, is een speelbos met onder andere een waterpomp, klimbomen, een blote voeten pad en een transport rail, waar kinderen, met behulp van bakken, zand kunnen vervoeren. Er zijn kiepstations, wissels en plaatsen waar het zand gezeefd kan worden. Ook de meest mooie bouwwerken worden hier gebouwd. Kortom een multifunctioneel gebeuren waar kinderen met natuurlijke materialen kunnen spelen.  


 
Kinderen vinden dit erg leuk en er wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Deze transportrail is aan vervanging toe. De karretjes glijden niet meer goed, de wissels gaan stroef of zijn kapot. Hele delen van de rail zijn  provisorisch gerepareerd.
 
Het buitencentrum zoekt al jaren naar middelen om deze rail te vervangen . Dit jaar wordt hiervoor een grote publieksactie gestart en het plan is aangemeld bij het buitenfonds. Het buitenfonds is een onafhankelijke stichting, die middels donaties en giften projecten in de natuur realiseert.
 
Het totale renovatie plan bestaat uit 31 delen en gaat  72.000 euro kosten. Er zijn tekeningen en offertes beschikbaar. Wij zouden een deel van 2400 euro voor onze rekening kunnen nemen . Op ieder deel wordt gezet wie dat mogelijk heeft gemaakt. 
 
Onze bijdrage dient als startschot voor het project dienen We zullen er een activiteit met kinderen aan vastknopen.